-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Obezite ile mücadele programı başladı   14.11.2019  
   Çiftlikköy Belediyesi ile Özel Atakent Hastanesi arasında imzalanan protokol kapsamında obezite ile mücadele programı start aldı.
   

Etkinliğe katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, çağımızın en önemli sorunlarından birisi olan ve pek çok hastalığa davetiye çıkaran obezite ile mücadele kapsamında kadınları, belediye bünyesinde her mahallede bulunan kadın destek merkezlerinde devam eden pilates, zumba, aerobik gibi sportif kurslara katılmaya davet etti. Etkinlikte ilk beden kitle endeksi ölçümünü yaptıran isim de Başkan Silpagar oldu.

Boy kitle endeksi 45’i geçen isimler belirlendi

Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Çiftlikköylü kadınlar, boy kitle endeksi ölçümlerini yaptırarak beden form durumları hakkında bilgiler aldı. Özel Atakent Hastanesi’nden Diyetisyen Fatih Çetinkaya, Hasta Hakları Sorumlusu Didem Uyanık ve Halkla İlişkiler Kurumsal İletişim Müdürü Ayşe Ertuna’nın nezaretinde gerçekleştirilen programda, boy kitle endeksi ciddi obezite riski olan 45’i geçenler belirlendi. Belirlenen isimler, imzalanan protokol uyarınca 6 ay boyunca ücretsiz diyetisyenlik hizmetinden faydalanacak. Özel Atakent Hastanesi’ne ulaşımları da Çiftlikköy Belediyesi tarafından sağlanacak servis hizmeti ile ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

Program hakkında bilgi veren Diyetisyen Fatih Çetinkaya, dünyada her üç kişiden birinin obezite ile mücadele ettiğini belirterek, “Bu artık küresel bir problem. Sosyal medyada birçok bilgi dolaşıyor ama gerçekte nasıl bunun hesaplaması yapılır, onun hakkında bilgi vermek istiyorum. Boy kitle endeksimiz 18,5 – 24,9 arasında ise normal ideal kilo, 25-30 aralığında ise hafif şişman, 30 ve üzeri olduğunuzda ise obezite demektir. 30-35 aralığında obez, 35-40 aralığında ise morbid obez dediğimiz daha ileri derecelere çıkmış oluyoruz. Türkiye artık obezite sınırlarını zorlamaya başladı. Avrupa’da nerdeyse birinciyiz. Beslenme alışkanlıklarımız çok kötü. Bunlar diyabet gibi hastalıkların artışına neden oluyor. Burada başladığımız program ile beden kitle endeksi 45’in üzerinde olan 50 kişiyle 6 ay boyunca her hafta birlikte etkinlikler, yürüyüşler, aktiviteler, diyet programları gerçekleştireceğiz. Ayrıca Çiftlikköy belediyesi bünyesinde çeşitli seminerlerimiz olacak” diye bilgi verdi. 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da Çiftlikköy’de çağın hastalığı obeziteye karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi. 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!