-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Erzurumlular Derneği’nden ebruli günler   12.11.2019  
   Çiftlikköy Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları tarafından kültürel çalışmalar kapsamında ebru çalışması düzenlendi.
   

Dernek binasında yapılan etkinlikte Ebru Sanatı Eğitmeni Levent Yıldırım tarafından çocuklara ve kadınlara önce ebru sanatı ve incelikleri anlatılarak bilgi verildi. Ebru sanatının insanları dinlendirici, rahatlatıcı ve stresten uzaklaştırıcı özelliklerinin olduğu belirten Yıldırım, duygu ve düşüncelerin o anki uygulamalara yansıtıldığını ve ebrunun 700 yıllık bir Türk Sanatı olduğunu, yapılan her ebrunun dünyada tek olduğunu ve aynı ebruyu bir daha yapmanın mümkün olmadığını vurguladı. 

Daha sonra uygulamalı olarak çalışmalar gösterildi ve tüm katılımcılara ebru yapması imkânı verildi.

Başta çocuklar olmak üzere ebru yapan katılımcılar hem çok eğlendiklerini hem de böylesine bir sanatla tanıştıkları için çok keyifli olduklarını belirttiler.

Çocuklar ve kadınların gün boyunca yaptıkları ebrular dernek binasında sergilenerek ziyaretçilerin beğenilerine sunulacak.

Çiftlikköy Erzurumlular Derneği Kadın kolları Başkanı Handan Öztürk Er’de yaptığı açıklamada; “Özellikle çocuklarımızın ortaya çıkardıkları harika eserleri görmek için Çiftlikköy ve Yalova Halkını dernekteki sergiyi ziyarete beklediklerini belirtti.”

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!