-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Ağustos ayı meclisi tamamlandı   05.08.2015  
   Çiftlikköy Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumlarını tamamladı.
   

  İki oturumda gerçekleşen meclis görüşmelerine ilk oturumda Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ikinci oturumda Başkan Vekili Afşin Karyağdı başkanlık etti.

 Çiftlikköy, Tonya ile kardeş şehir olacak

  Meclis’te Çiftlikköy’ün Trabzon’un Tonya ilçesiyle kardeş şehir ilan edilmesi ve yapılacak protokol için Başkan Silpagar’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclisin iki Tonyalı üyesi Sedat Bahadır ve Rıfat Aydın tarafından yapılan teklifte Çiftlikköy’de çok sayıda Tonyalı bulunması nedeniyle, iki şehir arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kültür ve sanat ve spor gibi alanlarda iki şehrin kardeş şehir olarak değerlendirilmesi dile getirildi.

 “Çiftlikköy’de Tonya’dan fazla Tonyalı var”

  Konu hakkında bilgi veren Ak Partili Meclis Üyesi Sedat Bahadır, “Tonya’nın yaklaşık nüfusu 5 bin. Edindiğimiz bilgilere göre Çiftlikköy’de Tonya’dan ve diğerlerinden yaklaşık 8 bine yakın bir nüfus var. Biz de istişarelerde bulunduk, bunu bu şekilde meclise sunduk. Oranın kültürünü, serender gibi eski kültürüne dayanan şeyleri burada Çiftlikköy’de de yaşatabiliriz. Tonya Belediye Başkanı ile de görüştük, onlar da benzer bir karar alacaklar” diye konuştu. Meclis Üyesi Rıfat Aydın ise, bu kardeşliğin süs bitkileri ve kesme çiçek sektörü açısından da faydalı olacağını söyledi. Karar, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 Güney Caddesi’ne okul için plan değişikliği

  Çiftlikköy’de Güney Caddesi üzerindeki 5.000 m2’lik alanın 1.000 ve 5.000 ölçekli planlarda değişiklik yapılarak Özel Eğitim Tesis Alanı olması da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyon Raporu doğrultusunda Güney Caddesi üzerinde 5.000 m2’lik alanın özel eğitim tesis alanı ve 162 m2’lik alanın yeşil alan olarak 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli imar uygulama paftalarında imar planı değişikliği yapılmasına meclis onay verdi. Özel okul yapılması planlanan bu alan için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olumlu görüşlerinin olduğu ve ilgili alanda jeolojik jeoteknik etüdlerin yapıldığı belirtildi.

 Engelsiz Kafe için plan değişikliğine onay

  Çiftlikköy Sahil Mahallesi’nde uygulama imar planı değişikliği ile kıyı şeridine dahil alanlarda yer alan park alanlarıyla ilgili imar plan değişikliği yapıldı. Alınan meclis kararında Sahil Projesi kapsamında engelsiz kafe yapılması için alan gerektiği belirtildi. Buna göre ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında Sahil Mahallesi sınırları içerisindeki yeşil alan ve parklardan imar alanı transferine yönelik imar plan değişikliği yapılması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

 2014 Yılı kesin hesabı onaylandı

  Mecliste 2014 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Yönetim Dönemi Hesabı ve Ekleri ile ilgili plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek onaylandı. Ayrıca 2015/2146 ve 2147 sayılı Trafik Komisyonu kararları da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Yalova İzmit Karayolları bariyerlerden sonra oluşan yollarda çift yön uygulaması yapılması konusu ise değerlendirilmek üzere Trafik Komisyonu’na havale edildi.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!