-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Hayat kurtaran proje!   20.09.2019  
   Altınova Piyalepaşa Ortaokulu öğrencileri Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit, geliştirdikleri proje ile TEKNOFES’te finale kaldı.
   

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul)’nde Yalova’yı temsil eden tek ekip olan Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit, geliştirdikleri SADÜK isimli proje ile finale kalma başarısı gösterdi.

“Hayatın sesini duyuran saat”

TEKNOFES kapsamında Afet Yönetimi kategorisinde Piyalepaşa Ortaokul öğrencileri Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit tarafından hazırlanan SADÜK isimli proje festivalde büyük ilgi gördü. 

Proje Danışmanlığını Öğretmen Pınar Demirsoy tarafından yapılan proje, “Zamanında gelen doğru nabız bilgisi hayat kurtarır” ana fikriyle ‘Hayatın sesini duyuran saat’ temasıyla hazırlandı. 

Proje; deprem, çığ, maden göçüğü gibi olaylarda yardım bekleyen insanları en kısa sürede belirleyecek, kurtarma işlemini başlatacak ve böylece yüzlerce hayat kurtaracak bir sistem olarak tasarlandı. Çalışma; Altınova Kaymakamlığı, Altınova Belediyesi, Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş., Cemre Tersanesi ve Negmar sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Neden SADÜK?

Proje hakkında bilgi veren Piyalepaşa Ortaokul öğrencileri Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit, “Geçmişten günümüze deprem, çığ, maden göçü gibi olaylarda can kayıplarımız fazla olmuştur. Can kayıplarımızın en büyük nedeni enkaz altında yardım bekleyen insanlara zamanında ulaşamamaktır. SADÜK en kısa sürede kurtarma işlemini başlatacak ve birçok hayat kurtaracak bir sistem. SADÜK herkes tarafından kullanılabilecek ve maliyeti uygun bir projedir. SADÜK endüstriyel sanayi dalında üretilebilir ve teknolojik bir ürüne dönüştürülerek olağanüstü hallerde kullanılabilir.

Sistemin çalışması

Projemizde, olağanüstü hallerde kumandadan akıllı saate dijital bir kod gönderilecek. Bu kod saatteki pasif durumdaki vericiyi aktif duruma getirecek. Vericisi aktif hale gelen saat, sürekli ölçtüğü nabız değerlerini limitler içerisinde ise uzaktan kumandaya uyarı kodu gönderecek. Bu kodu alan uzaktan kumanda kullanıcısı; ses, ışık ve LCD ekranında yazılı olarak bilgilendirilecek” dediler.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!