-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Başkan Silpagar , “Siyaseti makam mevkii için değil vatandaşa hizmet için yapıyorum”   27.07.2015  
   Çiftlikköy Belediye Başkan Ali Murat Silpagar, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle Yalova basınına Çiftlikköy Bayrak tepede bulunun Çiftlikköy Sosyal Tesislerinde bir kahvaltı verdi.
   

  Başkan Silpagar ve basın mensuplarının sıcak sohbetleriyle gerçekleşen etkinlikte Başkan Silpagar,  göreve geldiği dönemden bu yana yaptığı çalışmalarla ilgili ve gelecek seçimle ilgili önemli ve çarpıcı açıklamalar da bulundu.

Başkan Silpagar, “Ben Yalova Üniversitesi’ne yer verdim”

  Çiftlikköy’de bir Meslek Yüksek Okulu için bir çalışma olup olmadığı yönünde ki sorulara cevap veren Silpagar,” Ben Yalova Üniversitesi’ne yer verdim. Ancak bir bina yapacak gücümüz şuanda belediye olarak yok. Ben sadece yer temin edebilirim gerisi üniversiteye ve rektöre kalmış.  Ben ufak bir okul istemiyorum ben 20 dönüm arazi içerisine kurulmuş bir meslek yüksek okulu veya 190-200 dönüm içerisine kurulmuş bir yerleşke istiyorum” dedi.

Başkan Silpagar, “Çiftlikköy Meydanını büyülteceğiz”

  Çiftlikköy için ekibiyle birlikte çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Silpagar, “Çiftlikköy meydanını büyütmek için o noktada ki ev ve toprak sahipleriyle görüşmelerimizi başlayacağız... Zaten orta derecede hasarlı olan o yerlerin yerine takas usulüyle alıp hem olası bir depremde can ve mal kaybından kurtulmak hem de meydanımızı büyütmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Başkan Silpagar, “Seçimde verdiğimiz sözlerimizin %60’ını tuttuk”

  Seçim zamanı verdiği vaatleri tutarak Çiftlikköy’de ilerleme gerçekleştirdiklerini kaydetti. Silpagar , “Sözümüz düğün salonuydu 450 kişilik baktık ki ufak geldi onu bir daha elden geçirdik 1000 kişilik olarak düzenledik. İnşallah Ekim gibi hizmet verecek.  Alt yapı işlerine hız vermeye başladık. Aşağı Gacık ve Sultaniye’nin ana şebekesini değiştirdik. Toprağın altında oluşan sızmaları durduk ve aylık 15 bin TL getirimiz oldu bu noktada. Bir başka seçim sözümüz olan çöp konteynırlarının yerin altına alınması olayınıysa biz kendi kurduğumuz atölyede imal ederek gerçekleştiriyoruz. Sahile giden bütün yollar için bu durumu gerçekleştirdik şimdi de diğer yollara sıra geldi bu vaadimizi de gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

  Etkinliğin ardından basın mensuplarıyla birlikte toplu fotoğraf çektiren Başkan Silpagar’a Mel-Ay Basın Yayın bünyesinde bulunan gazeteciler olarak teşekkür ederiz.

Başkan Silpagar, “6 Milyon’a ihale olan Sahil Projesini kendi imkânlarımızla 1 Milyon 100 bin’e yaptık Çiftlikköy’e 35 Milyon TL kazandırdık”

  Çiftlikköy’ün sahilinin düzenlenmesi ve sahil yolunun yapılmasıyla ilgili açıklama yapan Silpagar, “3 ay boyunca süren çalışmalarımızın sonucunda 35 Milyon TL kar ettik. Projeyi kendi imkânlarımızla yaparak 5 Milyon TL, proje yapımında işgal edilmiş belediye arazilerini geri alarak 30 Milyon TL’lik belediye arazisi oluşturduk. Belediyenin arazisi olan ve işgal edilen her yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Çünkü oralar kimseye ait değil vatandaşın hakkı var ben bu hakkı korumak için buraya geldim. Benim makam da mevkii de gözüm yok bu iş kısmet işi nasip işi bizim nasibimizmiş bende bu işi hakkıyla yaptığıma inanıyorum ekibim sayesinde ben bu koltuğa makam için gelmedim hizmet için geldim. Çok net konuşuyorum belediyeye ait 70 santimetrelik yeri bile aldık” diye konuştu.

Başkan Silpagar, "Karşıma gelecek olan rakip benim gibi olmalı"

  2019’da da Çiftlikköy Belediye Başkanlığına aday olacağını ifade eden Başkan Silpagar,”  Ben başkanlığını bıraktıktan sonra Çiftlikköy’de hiçbir iş yapmam ya üniversiteme geri döner hocalık yaparım, ya da mühendislik yaparım ya da emeklilik yaparım. Çiftlikköy’ün içerisinde ben ne müteahhitlik yaparım ne de emlakçılık yaparım. Ben koltuğa makama dayanacak hiçbir şeyi Çiftlikköy sınırlarında yapmam. Benim karşıma çıkacak aday benim kadar tok olması gerekiyor. Ezeriz hiç problem yok bu sefer fark 3-5 bine çıkar hiç problem yok" ifadelerini kullandı.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!