-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Ekinci, “Ürünlerimizle kendimizi kanıtladık”   10.08.2019  
    Çiftlikköy Kapalı Pazarı kurulduğu günden bugüne hizmet veren Kafkas Mandıra Kars- Erzurum Yöresel Ürünler İşletme Sahibi Murat Ekinci İlçede bir marka haline geldi.
   

Çiftlikköy halkının organik ürünler ihtiyacını karşılamak için en kaliteli ürünleri Kars, Erzurum ve Erzincan’dan getirten İşletme Sahibi Ekinci, “Çiftlikköy’de ürünlerimizi sevmeyen yok” dedi.

  Ekonomik krizden dolayı işlerde düşüş olduğunu belirten Kafkas Mandıra Kars- Erzurum Yöresel Ürünler İşletme Sahibi Murat Ekinci, “Tek avantajımız burada yöresel ve organik ürünler satmamız. İnsanlar doğal ürünleri seviyor, özlem duyuyor. Organik ürünlerle beslenmek istiyorlar. Şu an çoğu küçük esnaf market zincirleri karşısında dayanamıyor, dükkan kapatıyor. Bizi tek kurtaran kaliteli, organik ürünler satmamız. Ürünlerimiz Kars, Erzurum ve Erzincan’dan geliyor. Eski kaşar, taze kaşar, bal, tereyağı, pekmez gibi toplam 15 ürünümüz Kars’tan geliyor” diye konuştu.

“Umduğumuzu bulamadık”

  Ekinci, “Yaz döneminde işler umduğumuz gibi olmadı. Ekonomik krizden dolayı vatandaşımızın alım gücü azaldı. Hiçbir şey alamıyorlar. Eskiden 2 kilo kaşar satıyorduk, şimdi 200 gram satamıyoruz. Geçen yıla göre bu yılki rakamlarda yüzde otuzluk bir düşüş var. Alım gücü düştü, işler azaldı, ürünlerde fiyat artışı oldu. Mesela kaşar yüzde 40, beyaz peynir yüzde 30 zamlandı. Zam gelmeyen hiçbir ürün kalmadı. Yaz aylarında normalde Çiftlikköy’ün nüfusu artar, işlerimiz iyi olurdu. Bu yıl nüfus artışının bile bize olumlu bir etkisi olmadı. Hiçbir şekilde umduğumuzu bulamadık. Her geçen yıl bir birini aratır oldu” diye ekledi.

“Her gün pazar açılmasını istiyoruz”

  Etrafımız hep marketler zinciriyle doldu diyen Ekinci, “Küçük esnafın hali ne olacak diye düşünen yok. Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın hiçbir yaptırımı yok. Perşembe günleri Kapalı Pazar alanında Köylü Pazarı’nın kurulması bizim için de halk için de pazarcılar için de çok iyi oldu. Hem üretici düşünüldü hem de Pazar alanı etrafındaki küçük esnaflar düşünüldü. Esnaflar da iş yapmaya başladı. Çiftlikköy Kapalı Pazar alanında her gün pazar açılmasını istiyor ve destekliyoruz” diye belirtti.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!