-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Bahadıroğlu ile “Ramazan ve İnsan”   15.07.2015  
   Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çiftlikköy Belediyesi 2.Şehr-i Ramazan Şenlikleri’nde Çiftlikköylülerle buluştu.
   

  Söyleşiye Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ev sahipliği yaparken, vatandaşlar Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun ‘Ramazan ve İnsan’ konulu sohbetlerini pür dikkat dinlediler. Mokamp’ta gerçekleştirilen konferansta Bahadıroğlu kendine has üslubu ile izleyicileri tarihin arka odalarına aldı götürdü. Çiftlikköy Belediyesi Belediyesi Ramazan Söyleşilerine katılan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Osmanlı anlayışında oruç, insanla Allah’ın irtibatıdır. Oruç insanla bedenin anlaşmasıdır. 11 ay günaha eğilimli ruhumuzu ve bedenimizi arındırmak, ruhumuz ve bedenimizle yüzleşmek için oruç tutuyoruz. Ramazan arınma ayıdır. Ramazan’ın bizzat kendisi eğlencedir, eğitimdir” dedi.

  Bahadıroğlu, “Ramazan eğlencesi dediğimiz hadise ise ibadetlerimizin eğlenceye dönüştürülmesidir. Osmanlı zamanında ninelerimiz ve dedelerimiz Ramazan’da tek tek camileri gezer, ibadet ederlerdi. O zamanlarda İstanbul’da yaşayanlar Ramazan’da İstanbul’u yaşamaya başlarlardı. Bizim genlerimizde Müslüman’ca eğlenme anlayışı vardır” ifadelerini kullandı. Bahadıroğlu’nun konuşmasının sonunda Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar kendisine bir teşekkür plaketi takdim etti. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!