-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Türkiye’nin Lokman Hekim’i Maranki Çiftlikköy’de   08.07.2015  
   Türkiye’nin Lokman Hekim’i olarak bilinen stratejik araştırmalar uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, Çiftlikköy Belediyesi’nin 2.Şehr-i Ramazan Şenliği etkinliklerinde Çiftlikköylülerle bir araya geldi.
   

 Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın ev sahipliğini yaptığı gecede Ahmet Maranki  bağışıklık sistemini çökerten etkenleri ve bunlara karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini aktardı.

“Avrupa’da en fazla ilacı tüketiyoruz ama ürettiğimiz ilaç yok”

  Türkiye’nin ilaç tüketiminde Avrupa’da ilk sırada olduğunu ifade eden Maranki, bu ilaçları kullanmadan da kaliteli yaşanabileceğini vurguladı. Maranki,  “Avrupa Birliği içinde en fazla ilaç tüketen ülkeyiz, buradan da ne anlaşılıyor, demek ki bizi bu Avrupalılar Amerikalılar, bizi Türkiye’yi tüketim toplumu yapmış. Peki Türkiye’de ilaç üretiliyor mu? Maalesef Türkiye’de Türk Malı olarak 150 bin doktorun, eczacımızın, 200 bin üniversitelinin ürettiği hiçbir ilacımız yok. Bir aspirinimiz bile yok. Şu an yüz kişiden 98’ine ulaşılmış. Herhalde o iki kişinin biri dağdaki çobandır diğeri de vesairedir.  Biz bu ilaçları kullanmadan da kaliteli yaşayabiliriz” diye konuştu.

“Süt içmeyin süt ürünlerini tüketin”

  Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara direnilebileceğini belirten Maranki, “Bağışıklık sistemini düşüren, göçerten, yok eden on tane madde var bunları yemezseniz kaliteli yaşarsınız. En önemli bağışıklık sistemimizi yok eden şey birinci sırada süt. Süt mukustur, ama birileri ‘süt için’ diyor. Tabi bu bir ticarettir, ekonomidir. Süt içilecek bir madde değil, eskiden tutkal sanayinde kullanılırdı, Marshall yardımı diye bu ülkede 60’lı yıllarda süt tozunu içirdiler, beyaz undan yapılma ekmeği yedirdiler, üstüne de margarin sürdürdüler. İşte Türkiye 5 yıl içinde kanser oldu, adı da Marshall yardımı” dedi. Maranki süt yerine sütten yapılan ürünlerin kullanımını önererek,  “Her gün sütten yapılmış tereyağını 50 gram yiyeceksiniz, kaynatılmış peynir keçi peyniri olursa yiyeceksiniz, kefiri, mayası domuz yağı olmayan ev yapımı yoğurdu yiyeceksiniz. Bütün süt ürünlerini öneriyorum. Uht pasterize sütleri önermiyorum” dedi.  Maranki süt, şeker, un, tuz, pirinç, beyaz et, deterjanlar, kozmetikler hakkında da bilgiler verdi.

 Başkan Sİlpagar’dan teşekkür plaketi

  Maranki konferansında canlı olarak su testi de yaparak, plastik pet bardak içindeki suyun ph oranının üzerinde yazan değerden düşük çıktığını gösterdi ve plastik kullanımının doğal maddelere dolayısıyla insan sağlığına zararından söz etti. Programın sonunda Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın teşekkür plaketi verdiği Maranki, kitaplarını imzalayarak Çiftlikköylülerin sorularına da yanıt verdi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!