-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  9. Delmece Şenliklerine katılan derneklere teşekkür plaketi verildi   07.07.2015  
   Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüğü 9. Delmece Yaylası Şenlikleri’ne katılan YAFEM, TUFAK, Yalova Kuzey Kafkas Kültür Derneği ve Çiftlikköy Kuzey Kafkas Kültür Derneği teşekkür plaketi verdi.
   

Teşvikiye'de bu yıl 13-14 Haziran tarihlerinde dokuzuncusu düzenlenen Delmece Yaylası Şenliklerine katılan TUFAG (Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği),  YAFEM (Yalova Folklor Eğitim Merkezi), Yalova Kuzey Kafkas Kültür Derneği ve Çiftlikköy Kuzey Kafkas Kültür Derneği'ne Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan plaketler verildi.  Plaketleri bizzat veren Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Delmece Yaylası şenliklerine katılan ve destek veren TUFAG, YAFEM, Yalova Kuzey Kafkas Kültür Derneği ve Çiftlikköy Kuzey Kafkas Kültür Derneği’ne teşekkürü borç bildiklerini ifade etti.

 

Hem derneklere teşekkür etmek hem de bir değerlendirme yapmak için bu töreni tertiplediklerini belirten Karatekin, önümüzdeki yıllarda organizasyonun daha da geliştirilmesi ve tanınırlığının arttırılması için bir komisyon kurabiliriz şeklindeki düşünceleri dernek yöneticileri tarafından olumlu karşılandı. Karatekin, "Bir masayı tek başımıza zor taşırız ama herkes bir ucundan tutarsa kimse altında ezilmeden kolayca taşımış oluruz" dedi. Bu sözlere karşılık dernek yöneticileri tertip heyetinin kurulmasının organizasyonun daha başarılı olmasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yalova'nın çeşitli kültürlerden beslendiğini bir kültürler haritası bu bir zenginliktir ve bu bakımdan bölgelerin folklorları, yemekleri ve başka kültürel özelliklerinin bu bölgede yaşadığını belirten Karatekin,  "Bu çok önemli bir şey bu bakımdan kültürel özellikleri de yansıtalım diyerek bu yola çıktık ve bütün hemşeri derneklerini de Delmece’ye davet ettik. Kaynaşmaları arttırmak adına ufak çapta futbol müsabakaları, halat çekme gibi yarışmalar düzenledik." dedi. Ordulular Başkanı'nın çoğu arkadaşı tanımıyorduk vesile oldu diyerek teşekkür ettiğini söyleyen Karatekin, Yayla kültürünün Karadeniz'de daha baskın olduğunu ama herkesi kaynaştırmak adına böyle bir konsepte gittiklerini söyledi.

 

PhotoPlay Grubu şenlikleri fotoğrafladı

Türkiye’nin en çok fotoğrafçı ağına sahip PhotoPlay grubu yüzün üzerinde fotoğraf sanatçısı ile Yalova’ya geldi. Yalovadan katılan diğer fotoğraf sanatçıları ile beraber sayısı 140 bulan grup Teşvikiye'yi, Kent Ormanlarını, Erikli'yi ve Delmece Yaylasını fotoğrafladılar. Karatekin,"Bu grubun gelmesi de Yalova'nın ve Delmece Yaylası Şenlikleri’nin tanıtımında önemli rol oynadı " şeklinde konuştu.

"Hepimize pay düşüyor"

Dernek yöneticileri, Delmece Yaylası Şenliklerinin geliştirilmesi için konaklama sorununun çözülmesini istediler. Öneriler arasında çadır evlerin kurulması da vardı. Konaklamanın ve ulaşım sorununun çözülmesi şenliklere katılacak insan sayısının artacağını belirttiler. Delmece Yaylasının yakınlarındaki yerlere de geziler düzenlene bileceğini buralarında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Yalova bir turizm şehri olsun istiyorsak hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerektiğini söyleyen Karatekin,"Hepimize düşen pay var, daha planlı çalışmamız gerekiyor " diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!