-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Silpagar, Çiftlikköy'de altyapı sorunlarını bir bir çözüyor   01.07.2015  
   Çiftlikköy Belediyesi ilçede yıllardan beri kullanılan içme suyu altyapısını yenileme kararı aldı.
   

  Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy’ü modern bir ilçe haline getirip, alt ve üst yapıda önemli çalışmalara imza atıyoruz ” dedi. Çiftlikköy Belediyesi’nde alt yapı ve üst yapı çalışmaları son sürat devam ediyor. Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar önderliğinde tamamlanan sahil projesinden sonra Çiftlikköy’ün en önemli sorunlarından bir tanesi olan alt yapı çalışmalarına da hız kesmeden devam ediliyor.  Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, göreve geldiklerinden bu yana halkın taleplerini dinlediklerini ve çözüm getirdiklerini ifade ederek, Sahil projesinin tamamlanmasından sonra,  içme suyu ve yağmur suyu kanalları projelerine başladıklarını ifade etti.

  Çiftlikköy’ü modern bir ilçe haline getirilmesi adına yatırımlar bir bir gerçekleştiriliyor. Çiftlikköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Sultaniye Mahallesi’nin kanayan yarası olan su hatları ile ilgili yenileme yapıldı.

“Sultaniye Mahallesi’nde su basıncı arttırıldı”

  Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Çiftlikköy’ün genelinde yıllardır yaşanan su şebekesi sorunu yaptığımız düzenli proje, sağlam ekip, sağlam malzeme ile teker teker giderilmeye başlandı. Vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi alt yapıya da başlamış olduk. İlk kazmayı vurduğumuz Sultaniye Mahallesi’nde 550 metre uzunluğunda 250’lik diye tabir edilen HDPE borular ile depodan şebeke hattına giden anaşebekenin yenilenmesi yapıldı. Yenilenme sonrasında şebekeye su verildi. Yaklaşık 10 gün süren bu çalışmalarda vatandaşa hiç rahatsızlık verilmedi. Yapılan çalışmalar sonrasında Sultaniye Mahallesi’nin su basıncı ve debisi arttırıldı. Sultaniyenin su basıncı en üst noktaya getirildi. Ayrıca gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında hat üzerindeki kaçaklar tespit edilip onarımları ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi.” dedi.

“Çiftlikköy’de alt yapı çalışmaları kademeli olarak ilerleyecek”

  Daha öncede bu bölgede su hattı yenilenmesi yapıldığını ve bu çalışmalarda vatandaşın yaklaşık 1 hafta boyunca sularının kesildiğini ifade eden Başkan Silpagar, “Bizim dönemimizde yaptığımız çalışmalarda ise sadece 7 saat mahallenin suyu kesilmiş ve hissettirilmemiştir. 7 saatin sonunda mahalleye tazyikli su verilmeye başlandı. Alt yapı çalışmalarımı 2016’ya kadar kademeli olarak yenilenmeye devam edecektik. Yapacağımız yenileme çalışmalarında vatandaşlara sıkıntı yaşatmadan hizmete devam edeceğiz. Çalışmalarımı Çiftlikköy’ün tamamına ilerleyecek olup kanalizasyon ve yağmur suları için planlamalar yapılmaktadır.” diye konuştu.

  Başkan Silpagar Sultaniye su hattının yenilenmesinin arından, mahallede bazı evleri gezerek su şebekesinin tazyikini kontrol etti. Vatandaşların hayır duasını alan Başkan Silpagar ise, “Bizim öncelikli hedefimiz insandır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Mantığıyla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!