-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de Engellilere Destek Programı bilgilendirme toplantısı   30.06.2015  
   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik konusunda farkındalık meydana getirmek, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Engelliler Destek Programı (EDES) ile ilgili olarak, 24 Haziran 2015 Çarşamba günü Çiftlikköy Kaymakamlığı toplantı salonunda Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
   

Toplantıya, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili, Taşköprü Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren  Karabulut; son yıllarda yapılan uygulamalar ve düzenlemelerle toplumdaki dezavantajlı gruplar için pozitif ayrımcılık yapılmaya başlandığını ifade ederek, özellikle engelli bireylerin topluma kazandırılması ve uyum sağlayabilmesi adına gerek kurumların gerekse de sivil toplum kuruluşlarının çok önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

     Bu çalışmalardan birisinin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen EDES programı olduğunu belirten Karabulut, “ Projeye dayalı olarak ihtiyaçların kısa sürede giderilmesi amacıyla hazırlanan Engelliler Destek Programı’nın (EDES) ilk uygulamalarının 2011 yılında Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki illerde gerçekleştirildiğini ifade eder, “2015 yılında Yalova ilinin de bu program kapsamına dâhil edilmesiyle İlçemizde de EDES programı kapsamında proje hazırlanması için kurumlarımız çalışmalar yaparak bu önemli uygulamanın bir parçası olacak. Engelli olmak toplumdan dışlanmak demek değildir. Bizler bu durumdaki vatandaşlarımız için elimizden gelen ne varsa yapmalı, onları topluma kazandırmalı ve ailelerine destek olmalıyız. Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmamalıdır.” dedi.  

    EDES Programı hakkında hazırlanan sunumla katılımcılara bilgi verilmesinin ardından, yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması ile toplantı sona erdi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!