-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Halk Günü’nde vatandaşlar sorularına yanıt buluyor   01.04.2015  
   Çiftlikköy Belediyesi’nde her hafta Perşembe günleri 15.30-17.00 saatleri arasında rutin olarak devam eden Halk Günü Toplantılarına katılan vatandaşlar, merak ettikleri konularla ilgili olarak konuyla ilgili birim müdüründen bire bir bilgi alabiliyor, sorunları yüz yüze iletme imkânı buluyor. Bu hafta her zaman olduğu gibi Çiftlikköy Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan halk günü toplantısında park ve bahçelerin temizlik çalışmaları, jeotermal sondaj izni alınması gibi konular konuşuldu.
   

Sokak hayvanlarına yönelik hizmet verilen iyileştirme merkeziyle ilgili bir soruya yanıt veren Temizlik İşleri Müdürü Engin Çağlayan, Çiftlikköy Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nin tedavi ve bakım amaçlı hizmet verdiğini belirterek, yeni ve modern bir yere nakledilmesi için bazı çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Ağaç budamaları tamamlanmak üzere

İlçedeki yeşil alanların bakımlarının sürdüğünü kaydeden Park ve Bahçeler Müdürü Ersan Tekin, ilçe genelindeki 5 yıldır budanmadığı için bitlenmeye maruz kalan tüm ağaçların budamalarının yapıldığını dile getirerek, “Sadece UEDAŞ alanındaki yüksek gerilimli hatların altındaki kısımda bulunan ağaçlarımız budanmadı. Onları da yakında budayacağız ve bittikten sonra yemyeşil bir Çiftlikköy olacak, ilçemiz daha güzel bir görünüme bürünecek” diye konuştu.

“Vatandaşlar gönüllü olarak katılıyor”

İlçe genelindeki boş arsaların temizliği ile ilgili bir soruya yanıt veren Tekin, özel mülkiyette olan bakımsız durumdaki araziler tespit çalışması yapmakta olduklarını belirterek, “Tespitlerimizi tamamladıktan sonra arazi sahiplerine tebliğde bulunacağız. Talep edenlere vergisi mukabilinde bu hizmeti belediye olarak vereceğiz” dedi. Vatandaşların ilçedeki park ve bahçelerin budanması ve temizlenmesi işine zaman zaman gönüllü olarak katıldıklarını söyleyen Tekin, “Engin Sitesi’nde geçtiğimiz hafta yaptığımız park temizliğine vatandaşlarımız da gönüllü olarak katıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, ilçemiz hep birlikte gayret gösterdikçe daha da güzel olacak” şeklinde konuştu.

Belediye, jeotermal su arama iznini aldı

Fen İşleri Müdürü Erdinç Yıldız ise, yeni bir projeyle ilgili bilgi verdi. Yıldız, 1925 hektarlık alanda İl Özel İdaresi’nden jeotermal sondaj yapmak için 5 yıllık ruhsat aldıklarını söyleyerek, “Gacık tarafında 1000-1500 metre derinliklere ulaşabilecek sondaj çalışması ile sıcak su aranacak. Jeotermak kaynak bulunduğu takdirde Termal’de olduğu gibi turistik amaçlı olarak değerlendirilecek” dedi.

Halk Günü toplantısına başkanlık eden Yahya Özdemir de, Çiftlikköy’ün önümüzdeki dönemde Körfez Köprüsü’nün de tamamlanmasıyla birlikte çok daha değer kazanacağını ve göz önünde bir yer haline geleceğini söyleyerek, “İlçemizle ilgili gerek şu an sürmekte olan gerekse yenilikçi pek çok projemiz var. Halkımız bunları zaman içinde tek tek görecek” diye konuştu.

Haber: Eda Tan

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!