-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Bulgaristan’dan gelen milletvekilleri Çiftlikköy’de   13.06.2015  
   Bulgaristan’daki Türklerin temsilcisi HÖH Partisi heyeti ve Balkan Türklerini temsil eden milletvekilleriyle belediye başkanlarından oluşan heyet Çiftlikköy Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Vekili Afşin Karyağdı ile görüştü.
   

3 Milletvekili 1 Belediye Başkanı ziyaret etti

  Heyette Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Genel Sekreteri ve Smolyan Bölge Milletvekili Mustafa Karadayı, Burgaz Milletvekili Durhan Mustafa, Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrullah, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman, HÖH Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İkmal Canova, RuenBayramali Köyü Muhtarı Ali Çolak, Yalova Belediye Meclisi Üyesi Selçuk Atasoy, Çiftlikköy Belediye Meclisi Üyesi Rıdvan Mutlu ve Bal-Göç Yalova Şubesi Başkanı Lütfi Özgür yer aldı.

Özgür “500 Evler sakinleri çoğunlukla Ruan kökenli”

  Ziyaretin hem Bulgaristan’daki seçimler için soydaşların oy kullanmasına olan katkılarından dolayı bir teşekkür amacı taşıdığını belirten Bal-Göç Yalova Şubesi Başkanı Lütfi Özgür, Çiftlikköy’de çok sayıdaki Bulgaristan kökenli Türk’ün yaşadığını dile getirdi. Özgür, “Çiftlikköy 500 Evler Mahallesi sakinlerinin yüzde 70’i Bulgaristan’ın Ruan Kentinden gelerek buraya yerleşmiş. Bizler ilk nesil olarak anavatana gelmeden önce isimlerimizin değiştirilmesi gibi pek çok baskıyla karşılaştık. Şimdi bizler burada iyi durumdayız ancak Bulgaristan’da yaşayan Türklerin kısıtlı olarak anadilde izin verilen televizyon yayınları bile kaldırılmak isteniyor” diye konuştu.

Karadayı, “Amacımız Türklük davamıza sahip çıkmak”

  Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Genel Sekreteri ve Smolyan Bölge Milletvekili Mustafa Karadayı da, burada yaşayan ve Bulgaristan’da oy kullanan Türklerin oylarının bölünmemesi gerektiğini dile getirerek, “Amaçları bizleri parlamentoya sokmamak. Ancak birlik ve beraberlik içinde olursak güçlü oluruz. Burada da birlik beraberlik içinde olacağımıza inanıyoruz. Avrupa Parlamentosu’nda 3 tane Müslüman milletvekili var, 3’ü de bizden. Bizim amacımız Türklük davasına sahip çıkmak ve kültürümüzü yaşatmak” dedi. Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Afşin Karyağdı ise her zaman desteklerinin süreceğini dile getirerek nazik ziyaretleri için Bulgaristan’dan gelen heyete teşekkür etti.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!