-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Siteler Camii Kur’an Kursu’nda Hatim ve Belge Dağıtım Töreni   03.06.2015  
   Çiftlikköy Sahil Mahallesi Siteler Camii Kur’an Kursu 2014-2015 öğretim döneminde eğitim alan 35 erkek öğrencinin Hatim ve Belge Dağıtım Töreni’ni gerçekleştirdi.
   

  İl ve ilçe Müftüleri ve konukların teşrifi ile 29 Mayıs Cuma günü yapılan törene ilgi oldukça fazlaydı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ilahiler, sinevizyon gösterisi ve surelerin okunması ile devam ederken, 8 ay eğitim alan kursiyerlerin programda huşu ile Kur’an-ı Kerim ve ilahi okumaları konuklar tarafından büyük beğeni kazandı.

  Belge almaya hak kazanan öğrencilerin genel kanaati ise, daha önce Kur’an-ı Kerim’i doğru okuduklarını düşündükleri halde kursa başladıktan sonra ne kadar yanıldıklarını gördükleri yönündeydi. Kurs görmüş olmaktan memnun olduklarını belirten öğrenciler bu kurslara her müslümanın katılmasının gerekli olduğuna inandıklarını ifade ettiler. Öğrencilerin ardından misafir konuşmacıların da ilgi ve mutluluklarını dile getirdikleri program, öğrencilere belgelerinin takdimi ile devam etti. Belge almaya hak kazanan öğrenciler bu belge sayesinde ve aldıkları eğitimin kapsamından dolayı gerektiğinde imamlık ve müzezzinlik yapabilecek.

  İlköğretim mezunu erkek, bayan her yaştan öğrencinin katılabildiği kursta ders veren öğreticiler, genellikle İlahiyat mezunu ve Diyanet İşleri Başkanlığınca seçilmiş pedagojik formasyona sahip deneyimli erkek ve bayan hocalardan oluşuyor.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!