-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de 19 Mayıs coşkusu   20.05.2015  
   19 Mayıs 1919’un 96. yıl dönümünde Çiftlikköy’de Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu yaşandı.
   

  Kaymakamlık tören alanında yapılan bayram kutlamalarına Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yanı sıra Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutanı Kurbay Albay Metin Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Yeniyol, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak siz gençler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye´yi daha güçlü bir hale getireceksiniz” diye konuştu.

  Ardından Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Eda Dağ 19 Mayıs adlı şiiri okudu. Gençlik adına konuşmayı ise Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi’nden Nida Hocaoğlu yaptı. Çiftlikköy Özel Murat Yıldırım And. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Büşra Şenel’in Fetih Marşı adlı şiiri okuması sonrasında Gazi Abdurrahman Ortaokulu öğrencileri sahne alarak halk oyunları gösterisini sergiledi. Öğrencilerden Eda Sarpkaya Gençliğe Hitabe’yi okurken, ardından Gençliğin Ata’ya Cevabını Kemal Şen, öğrencilerle birlikte seslendirdi.

  Şiirlerin okunması sonrasında Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’nin ve okulların folklor gösterileri ilgiyle izlendi. Bayram kutlamalarında ilçedeki çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. 19 Mayıs nedeniyle gerçekleştirilen kompozisyon, erkek masa tenisi, kız voleybol ve erkek futbol yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüllerini Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut takdim etti. Yarışmalarda ikinciliği elde eden öğrencilere ödüllerini Garnizon Komutanı Kurmay Albay Metin Yıldırım verdi. Yarışmalarda ilçe üçüncüsü olan öğrenciler ise ödüllerini Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın elinden aldı.

  2014-15 Eğitim Öğretim yılında Türkiye ve ilimizde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, Çiftlikköy’de okuyan ve il genelindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Yeniyol, İlçe Müftüsü Muhammet Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir ödüllerini takdim etti. Kutlamalar, öğrencilerin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!