-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’ünsahili şekilleniyor   20.05.2015  
   Çiftlikköy’ün vizyon projeleri arasında yer alan Sahil Düzenleme Projesi’nde son aşamaya geliniyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, sahilde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Silpagar, Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, İmar Müdürü Ahmet Bilgin ve projeyi yürüten belediye teknik personeliyle birlikte Mobil ile Yasama Sitesi arasındaki kordonda sürdürülen betonlama ve aydınlatma çalışmalarına nezaret etti.
   

Betonlama çalışmaları bitmek üzere

Kordonun son kısmındaki eski elektrik direklerinin kaldırılması çalışmalarını denetleyen Başkan Silpagar, sahilde son sürat devam eden projenin artık şekillenmeye başladığını belirtti. Çalışmalarda gelinen aşamayı aktaran Başkan Silpagar, betonlama çalışmasında Mokamp’a kadar gelindiğini, ince dolgu malzemesi serimindeSemaSitesi’ne ulaşıldığını kaydetti. Silpagar, “Proje kapsamında önce bahçe duvarlarının yıkımı gerçekleştirildi ve sahil düzenleme projesi çalışmalarının sağlıklı yapılabilmesi için gerekli alan sağlandı. Çakıllı toprağın üst kısmına kalın dolgu malzemesi serildi.Onun üstü de ince pmtadı verilen malzeme ile kaplama çalışmaları bitmek üzere. Böylece gerekli düzleştirme sağlanmış oldu. Bunun ardından başlanan betonlama çalışmalarında Mokamp’a kadar gelindi. Betonlamaların üzerine profiller yerleştirilmeye başlandı kordonun başlangıç kısmında. Yürüyüş yolları ile asfalt ayrılıyor bu şekilde. Bunlar tamamlanmak üzere. Sonraki aşamada ise asfalta başlanacak birkaç gün içinde. Ve sonrasında tartan pist için kauçuk seti yerleştirilecek. Bu kauçuk çocuk parklarında da kullanılan yürüyüşe ve spor yapmaya uygun esnek bir zemin sağlayacak. Ve yanına renkli asfalttan bisiklet yolları ile yaya yolu yapılacak” dedi.

1700 metre tesisat çekildi, 150 direk monte ediliyor

Başkan Silpagar, sahildeki aydınlatma altyapı çalışmalarını da inceledi. Havai hatlı 11 eski direğin yerinden kaldırıldığını, yeni hatların yeraltına alındığını ve alınmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Silpagar, “Diğer yandan da aydınlatmalar takılmaya devam ediliyor. Şu ana kadar bin 700 metrelik sahil bandında 80 direğin montajı tamamlandı, 120 direk ankrajı yani iç elektrik aksamları yapıldı. Tamamlandığında 150 ile 160 arasında aydınlatma direği kordonumuzu aydınlatacak. Bu aydınlatmalar yerden 5,5 metre yükseklikte ve her biri 45 watt’lıkufo tipi led aydınlatmalardan oluşuyor.Bu aydınlatmalarla sahilimiz ışıl ışıl olacak. Çalışmalar gayet iyi yürüyor. Çiftlikköy halkını sahiliyle bir an önce buluşturmak için var gücümüzle gayret gösteriyoruz. İlçemizin çevre belediyelerin parmakla göstereceği, herkesin imreneceği güzellikte bir kordonu olacak. Hizmetlerimizle Çiftlikköy halkını hakettiği güzel sahile kavuşturacağız” diye konuştu. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!