-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Sağlık
  Çocukluk çağındaki kanser vakalarının % 35' ini lösemi oluşturuyor   13.02.2018  
   Löseminin çocukluk çağında görülen kanser vakalarında ilk sırayı oluşturduğunu söyleyen Özel Atakent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.İlknur Demir, Uluslararası Çocukluk Çağı Kanser Günü hastalık hakkında konuştu.
   

Löseminin çocukluk çağında görülen kanser vakası olduğunu söyleyen Özel Atakent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.İlknur Demir; “ MALIGN (kötü huylu) kan hücrelerinin normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren bir kanser türü olan 'Lösemi', çocukluk çağında görülen kanser vakalarında ilk sırayı oluşturur. Nedeni hakkında net bir bilgi olmasa da radyasyon, genetik yatkınlık ve böcek ilaçları gibi bazı kimyasallar ile kimi viral hastalıkların lösemiye neden olabileceği düşünülmektedir. Her yaş grubunda görülebilecek olan hastalık sıklıkla çocukluk çağında ortaya çıkar” dedi.

Löseminin belirtileri

Löseminin tipik belirtileri iştahsızlık, zayıflama, kansızlık, kemik ağrıları, cilt altı kanamalarıyla oluşan kırmızı noktalar veya morarmalar, burun kanamaları, yorgunluk, ateş ve bazı nörolojik semptomlardır. Hastalık nedeniyle savunma mekanizması zayıflar ve  ileri aşamada kırmızı kan hücresi eksikliğine bağlı olarak nefes darlığı oluşabilir.

Tedavi yöntemleri

Löseminin umutsuz bir hastalık olmadığını kaydeden Dr. İlknur Demir; “Son yıllarda hastalığın tedavisinde önemli adımlar atılmıştır fakat hastalık nedeninin tam olarak bilinememesi sebebe yönelik tedaviyi zorlaştırmaktadır. Tedavi önceliği hastanın genel durumunu düzeltmeye yöneliktir. Bu noktada hastaya kan veya kanın içinde bulunan özel hücreleri vermek, enfeksiyon riskine karşı gerekli tedbirleri almak ve kullanılacak kemoterapi ilaçlarına karşı kalbi, karaciğeri ve böbrekleri korumak esastır. Lösemi, umutsuz bir hastalık değildir. Hastayı ve yakınlarını hastalık hakkında bilgilendirerek, iyi bir tedavi ve yüksek motivasyon ile lösemiyi % 85' lere varan oranda iyileştirmek mümkündür. Son zamanlarda uygun kemik iliği nakli ile çok iyi sonuçlar alınmakta ve hastalık şifa bulmaktadır” şeklinde konuştu.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!