-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kılıç’ta, topraksız tarım ile kıvırcık üretiliyor   13.02.2018  
   Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Çiftlikköy İlçesine bağlı Kılıç köyünde 2 dekar kapalı alanda kurulan ve topraksız olarak üretilen kıvırcık, marul serasını gezdi.
   

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar,beraberinde İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hacı Ali Dinçer, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Necdet Tuncer ve Çiftlikköy İlçe Müdürü Şefik Arıcay’la, topraksız üretim yapılan serayı ziyaret ederek, işletme sahibi Sabur Tarım yöneticisi Süleyman Öcalan’dan topraksız kıvırcık, marul üretimiyle ilgili bilgi aldı.

İşletme sahibi Süleyman Öcalan, İl Müdürü Parıldar ve beraberindekilere serayı gezdirirken verdiği bilgide, yatırımı tamamen öz sermayeleriyle kurduklarını ifade ederek hidroponik su kültüründe ürün yetiştirme sistemi olarak kurdukları sistemde, plastik boruların içinden geçen suyun boruya dikimi yapılan bitkiyi büyütmesi şeklinde üretim yaptıklarını söyledi.

Topraklı 1 dekarlık seraya yaklaşık 6 bin fide dikimi yapılırken,hidroponik serada bu rakamın 18 bine çıktığını ve bu sayede birim alandan topraklı seraya göre 3 kat daha fazla ürün elde etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Süleyman Öcalan bilgilendirmeyi şu cümlelerle sürdürdü; ‘Yaz aylarında 30-35 günde, kış aylarında ise 60-65 günde pazara arz edilebilecek kıvırcık marul yetiştirmeyi hedefliyoruz. Normal üretimde yılda 4-5 kez ürün alınabilirken, bu üretim şekliyle, 8-10 kez ürün alıyoruz. Topraksız tarımın normal üretim şeklinden daha avantajlı yönlerinden birinin de işçilik maliyetinin minimum olmasıdır. Örtüaltı üreticilerinin en önemli sorunlarından biri olan topraktan geçen hastalık ve zararlıların bu sistemde ortadan kalkmasıdır’ şeklinde oldu.

İl Müdürü Suat Parıldar’da, işletme sahibi Süleyman Öcalan’a böyle bir yatırımı gerçekleştirdiği için teşekkür ederek, Bakanlıklarının birçok tarımsal alanda olduğu gibi bu tür konularda da desteklerinin bulunduğunu, işletmeyi büyütmek istedikleri takdirde bu desteklemelerden yararlanabileceklerini, 2018 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı açıklandığında kendisiyle iletişime geçeceklerini söyledi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!