-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy topraklarının bitki besin elementi veri haritası hazırlanıyor   12.05.2015  
    İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Çiftlikköy Topraklarının Besin Elementi Veri Tabanının Hazırlanması ve Toprak Bilinci Geliştirilmesi’’ projesi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.
   

  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 5 Mayıs tarihinde proje hibe sözleşmesi imzalandığı ve projenin 3 ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

  Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, projenin ilçedeki tarım potansiyeli bulunan toprakların tamamını kapsayacak olup, projenin uygulanmasıyla toprak yapısı ve besin elementi veri tabanı oluşturulacağını, bitkisel üretim planlaması yapılabileceğini, gereksiz gübrelemenin önlenerek çiftçilerin daha verimli gübreleme yapabileceğini, tarımsal üretimde maliyet artışının önleneceğini ve aynı zamanda da teknik personelin üreticilere daha sağlıklı danışmanlık hizmeti verebileceklerini vurguladı.

  Karabulut ayrıca, projenin üç aşamadan oluştuğunu, öncelikle arazi çalışmalarıyla toprak yapısının benzerlik gösterdiği bölgelerin tespit edileceğini, bu bölgelerden alınacak 300’e yakın toprak örneğinin makro ve mikro elementler yönünden analiz edileceğini, analiz sonucuna göre optimum gübreleme, yetiştirilecek bitki tavsiyelerinin yapılabileceğini ve tüm analiz sonuçlarının yorumlanmış şekliyle kurulacak www.ciftlikkoytoprakharitasi.com web sayfasında yayınlanıp, üretim yapmak isteyen çiftçi ve yatırımcıların kullanımına sunulacağını söyledi.

    Projenin ikinci aşamasında ise Uludağ Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversiteleri ile işbirliği yapılarak bilimsel çalışmaların yerinde görülmesinin sağlanacağı, sonuncu ve son aşaması olarak da çiftçilere toprağın korunması ve önemi konusunda eğitim verilmesin yanında, yapılacak tüm çalışmalar kitapçık halinde bastırılıp ilgili kişi ve kurumlara dağıtılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!