-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Bonus hocadan Çiftlikköy’de öğrencilere seminer   12.05.2015  
   Bonus Hoca olarak bilinen Uzman Eğitimci Süleyman Beledioğlu, Çiftlikköy Belediyesi’nin düzenlediği Çiftlikköy Belediyesi Be-Sa Düğün Salonu’ndakietkili öğrenme konulu seminere katıldı.
   

  Beledioğlu, Çiftlikköy’deki öğrencilere sınava hazırlıkla ilgili bilgiler verdi. Çiftlikköy ve Taşköprü’den üniversite sınavına girecek olan lise öğrencilerinin yanı sıra Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Çiftlikköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Perihanoğlu ve okul idarecileriyle öğretmenlerin de yer aldığı seminer renkli görüntülere sahne oldu.

Sınava nasıl çalışılır’ı anlattı

  Konferans başlamadan önce, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum yapıldı. Ardından Çok sayıda seminere uzman konuşmacı olarak katılan, çeşitli televizyon programlarında sınava hazırlık ve etkili öğrenme konularında bilgiler veren Süleyman Beledioğlu, Çiftlikköy’de de yaklaşan LYS  öncesinde öğrencilere LYS ile YGS’nin farklarını dile getirerek, farklı bilgilerin ölçüldüğü bu sınavlara nasıl çalışılması gerektiğini aktardı.

  Beledioğlu, “Bugüne kadar YGS’de 30 tane Türkiye birincisi çıktı. Ama bu 30 Türkiye birincisinin hiçbiri, Haziran ayındaki sınavda derece yapamadı. Bakın, bunun yanıtı sizin nasıl çalışacağınızı da ortaya koyuyor” diye konuştu. Beyine en son giren bilginin üstte tutulduğunu aktaran Beledioğlu, “Ders çalıştıktan sonra 15 dakika bilgisayardan, televizyondan uzak durun, yoksa çalıştıklarınız beyninizden silinir. İnsan beyni daima son gelen bilgiyi öne alır” dedi. Sınav ortamıyla, sınava hazırlanılan ortamın eş olmamasının da sınav esnasında motivasyonu etkilediğini örneklerle anlatan Beledioğlu, “Ders çalışırken müzik dinlemeyi seviyorsunuz. Sınav salonunda ise müzik yok, sessizlik var.  O yüzden ders çalıştığınız ortamın sessiz sakin olması önemli” diye konuştu.

Bonus hoca öğrencilere kazanma yemini ettirdi

  Programın son bölümünde ise klasik Bonus Hoca Yemini yapıldı. Beledioğlu, salonda bulunan herkesi ayağa kaldırarak toplu halde yaptırdığı “Kazanma Yemini” ile öğrencileri motive ederek programını tamamladı. Program sonunda ise Beledioğlu’na Çiftlikköy Kaymakamlığı ve Çiftlikköy Belediyesi adına Kaymakam Karabulut tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!