-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kaymakam Karabulut, Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı   12.12.2017  
   Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.
   

Karabulut yaptığı yazılı açıklamada, “İnsan hakları, bütün insanların, sırf insan olmalarından dolayı sahip oldukları haklardır. Başka bir deyişle, insan hakları; cinsiyet, etnik köken, dini inanç gibi özelliklere bakılmaksızın, herkesin sahip olduğu haklar bütününü ifade eder. Bu kapsayıcılığı, insan haklarının evrensel nitelikli olmasıyla yakından ilgilidir. İnsan hakları, evrensel nitelikte olmalarının yanı sıra, diğer bütün haklardan ve doğrudan insan haklarını konu almayan hukuk kurallarına nazaran üstün ve öncelikli haklardır. İnsan hakları bu üstün konumunu, insan onurunu zedeleyen adaletsizlik ve haksızlık uygulamalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan özelliğinden almaktadır.

Milletimizin, binlerce yıldır farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp kardeşlik duygularıyla barış içerisinde yaşadığı ülkemiz; tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan beyannameye ilk imza atan ülkelerden biri olmuştur.

Devletimiz de; insan haklarının ülkemizde, beyannamenin ruhuna uygun olarak en etkin şekilde hayata geçirilmesi noktasında gösterdiği hassasiyeti; dünyanın neresinde olursa olsun en temel insan haklarından dahi yoksun durumda bulunan tüm dünya milletlerine de sahip çıkarak, küresel ölçekte de sergilemeye devam etmektedir.

Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği, adil ve özgür bir dünyaya ulaşılması temennisiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım” dedi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!