-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Belediye Meclisi Mayıs oturumu yapıldı   05.05.2015  
   Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın başkanlığında yapıldı. Mayıs ayı meclisinde 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
   

 

 

 

Revizyon imar planına yeni plan hükmü eklendi

Meclis gündeminin 3.maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 2015/274 sayılı yazısıyla talep edilen Çiftlikköy İlçesi Revizyon ve İlave İmar Planı hükümlerine eklenmesi gereken hususlar görüşülerek oybirliği ile imar komisyonuna havale edilmesi kabul edildi. Buna göre Çiftlikköy İlçesi Revizyon ve İlave İmar Planı’na Çiftlik Mahallesi Atatürk Caddesi boyunca sağında ve solunda yer alan ve Güney Caddesi’ne kadar olan kısımda bazı ada ve parsellerin ruhsat verilirken minimum parsel büyüklüğünün 400 m2 olarak alınması ve yapının tamamının ticari kullanıma ayrılmasında belediyenin yetkili olduğuna dair maddenin eklenmesi teklifi imar komisyonuna havale edildi.

Sahil Mahallesi’nde 18 uygulamasına onay

Bir diğer gündem maddesinde ise 2015 Nisan ayı İmar Komisyon Raporu görüşüldü. Komisyonca ele alınan 4 madde oybirliği ile kabul edildi. Komisyon tarafından uygun görülen ve kabul edilen maddeler arasında Sahil Mahallesi’nde belirlenen bazı ada ve parsellerde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18.maddesi gereğince arsa ve arazi düzenlemesi yapılması da yer aldı. Sultaniye Mahallesi’nde yer alan Çiftlikköy Belediyesi’ne geçen köy kahvehanesi binasının yıkılarak, planda mera alanı vasfından çıkarıldıktan sonra yerine yeni bina yapılması yönündeki komisyon kararı da meclis üyelerinin oybirliğiyle onaylandı.

Pazaryerinde devri belediye yapacak

5.maddede Belediye Meclisi’nin 5 Aralık 2011 tarihinde almış olduğu pazaryerindeki dükkânların devriyle ilgili kararın iptali meclis tarafından oybirliğiyle onaylandı. Başkan Silpagar alınan kararın Kapalı pazaryerindeki dükkânların devir yapılması kararının iptaliyle ilgili olduğunu ifade ederek, “Orası devredilirken belediyeye iade edilmesi gerekiyor. Bir dükkân 5-6 kez el değiştirmiş. Kapatmak isteyen belediyeye iade etsin, belediye ihaleyle devir yapsın. Bilgimizin dışında satmalar oluyor, bunun iptali için bu kararı alıyoruz” dedi.

Köprülü Kavşak için protokol yapma yetkisi encümende

6.maddede Çiftlikköy Belediyesi Sosyete Pazarının süresinin bir yıl daha uzatılması ve tahsis bedelinin belirlenmesi konusunda belediye encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Ek gündem olarak meclise gelen 7.maddede geçtiğimiz ay yapılan belediye encümen seçiminin kayda geçmesine rağmen sehven yazılmadığından dolayı düzeltilmesi oybirliğiyle yapıldı. Ek gündem olarak meclise gelen 8.maddede, Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü’nden Çiftlikköy Belediyesi’ne gelen yazıya istinaden Özdilek önüne yapılacak köprülü kavşakla ilgili olarak belediye encümenine protokol yapma ve yapım ihalesine çıkılması yapma yetkisi verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

 

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!