-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Kültür Sanat
  Müftü Kara’dan Kutlu Doğum Haftası açıklaması   01.05.2015  
   Çiftlikköy Müftüsü Muhammet Kara, Diyanet İşleri Başkanlığının ülke içi ve ülke dışındaki Kutlu Doğum haftası etkinlikleri ve Hz. Peygamberimizin(a.s) örnek kişiliğini anlattığı bir kutlama mesajı yayınladı.
   

Müftü Kara mesajın da; “Başkanlığımız 1989 yılından beri Mevlid kandilinin yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde Peygamberimiz (a.s.)’ın dünya âlemini teşriflerini anmaktan anlamaya hedefiyle Kutlu Doğum Haftası olarak hem ülke içinde hem de yurt dışında birçok etkinliklerle kutlamaktadır.

 

Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörüyü, insana saygıyı, şefkati ve merhameti, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik.

 

Doğan oğlumuza Ahmet, Mehmet, Mustafa, kızımıza Gül ismini ona sevgimizin bir nişanesi olarak bizler verdik.

 

Sınırda nöbet tutan askerimize, vatan için şahadet şerbetini içmeye hazır erimize Mehmetçik adını biz verdik.

 

Allah a giden yolların rehberi, dünya da ve ahirette mutluluk yollarının müjdecisi, peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’i sevmek her Müminin başta gelen görevidir.

 

Hz. Peygamber (a.s.) kıyametin ne zaman kopacağını soran birisine ne gibi hazırlığı olduğunu karşı soru olarak sordular. Pek hazırlığı olmadığını ama Allah ve Resulünü çok sevdiğini söyleyince şu müjdeyi verdiler. Öyle ise sen sevdiklerinle beraber olacaksın.

 

Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim buyuran Hz. Peygamber (s.a.v.)’in gerçekten güzel ahlakla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya, ondan yararlanmaya her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız vardır.

Sevgili peygamberimizi, onun güzel ahlakını, davranış ve uygulamalarını gelişen dünya şartlarına yön verecek, insanlığın problemlerine çözüm getirecek Kur’an-ı Kerim zenginliği ile yeniden tanımalı ve de tanıtmalıyız.

 

Onun hayatı muhabbet, şefkat, fazilet ve samimiyet dolu bir hayattır. O insanlığa Allah’ın en mükemmel ve son dini olan İslamiyet’i tebliğ etmiş, Yüce Allah kullarına olan nimet ve ihsanını onunla tamamlamıştır.

 

Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını bizlere öğretmiştir.

 

Birbirlerine düşman olan kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çöreklenmiş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü tohumlarını ekmiştir.

 

Bugün yine insanlık barış ve huzur dolu bir dünya istiyorsa onun gösterdiği nurlu yola uymak durumundadır.

 

Ne mutlu bizlere ki bizlere sevgi ve kardeşliği emreden, bir tebessümü, güzel bir sözü dahi sadaka sayan bir peygamberin ümmetiyiz. Rabbim cümlemizi şefaatlerine nail eylesin.

 

Bu yıl ki kutlu doğum teması “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakıdır” Hepimizce malum olduğu üzere Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim farklılıkların tabiliğini kabul eder

ve hatta dillerin ve renklerin farklı olmasının Allah’ın varlığının delillerinden olduğunu ifade eder. Rum:22

 

Fertlerin huzur ve güven ortamında bir arada yaşayabilmesinin ön şartı da fertler arasında ki sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik bilincinin olmasıdır.

 

Kutlu doğumun Milletimizin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın hidayetine, Müslümanlarında peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim. “  sözleriyle mesajını tamamladı.

 

Kutlama Mesajının Ardından Çiftlikköy Müftülüğünün 2015 Yılı Kutlu Doğum Programı raporu yayınlandı.

 

Çiftlikköy Müftülüğünün yayınladığı rapor şöyle;

 

1-Çiftlikköy ve Taşköprü beldemizde olmak üzere iki konferans tertip edilmiş, ilçe merkezimizdeki konferansa konuşmacı olarak İl Müftümüz Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ katılmış program halkımız tarafından yoğun ilgi ile takip edilmiştir.

 

Taşköprü beldemizdeki konferansa konuşmacı olarak Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet BEYLER katılmış, buradaki konferansta halkımızın yoğun katılımıyla gayet verimli geçmiştir.

 

2-Konferanslarımızda Müftülüğümüz tarafından dinleyicilere diyanet yayınlarından hediye kitaplar dağıtılmış, ayrıca belediyelerimizce konferanslarımıza katılan halkımıza gül takdim edilmiş ve konferans sonrası yemek ikramında bulunulmuştur.

 

3-Kutlu Doğum haftamız vesilesiyle İlkokullarda resim, Ortaokullarda şiir, Liselerde kompozisyon ve İmam Hatip Ortaokulumuz öğrencileri arasında hadis-i şerif ezberleme yarışmaları düzenlenmiş ve dereceye giren öğrencilerimize Müftülüğümüzce Diyanet yayınlarından kitap, Diyanet Vakfı Çiftlikköy Şubemizce her kategoride birincilere 200, ikincilere150, üçüncülere ise 100’er TL para ödülü verilmiştir.

 

4-İki Camimizde Kur’anı Kerim ziyafeti tertip edilmiş, Hanım kardeşlerimize yönelikte üç ayrı mekânda sohbet programları Kur’an Kursu hocalarımız tarafından tertip edilmiştir.

 

5- Ayrıca İlçemiz genelinde caddelerimize Kutlu Doğum Haftamızı tanıtıcı pankartlar, Cami ve diğer uygun mekânlara afişler asılmış, esnafımız ve kamu görevlilerimiz ziyaret edilerek gül takdim edilmiş ve konferanslarımıza davet edilmişlerdir.

 

 

 

 

 

                                                                                                          

 

 

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!