-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrencilerinden “+1 Proje”   23.04.2015  
   Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet öğrencilerinden Gülşen Taş ve Ümran Koç her hafta Down Sendromlu arkadaşları ile buluşuyor.
   

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Ümran Koç ve Gülşen Taş “Proje yönetimi ve Girişimcilik” dersi kapsamında Down Sendromlu arkadaşları ve onların aileleri ile bir proje başlattı.

14.03.2015 tarihinde başlatılan “+1 Anı ile Hayatı Renklendir” projesi Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği paydaşlığında tüm hızı ile devam ediyor. Her hafta Down Sendromlu arkadaşları ile buluşan üniversite öğrencileri, haftaya özel farklı etkinliklerle Down Sendromlu öğrenciler ve onların aileleriyle eğlenceli vakit geçiriyor.

Cam boyama, geri dönüşüm malzemelerini değerlendirme, çeşitli hobi faaliyetleri, sinema etkinliği ve piknik gibi birbirinden farklı sosyal aktivitelerin planlanıp düzenlendiği proje, temelde aile üyelerinin ortak bir paydada birbirlerine destek sağlamalarını amaçlıyor.

Proje yürütücüleri amaçlarının en büyük çabayı sarf edip çocukları için her türlü fedakârlığı gösteren ailelere karşı farkındalık ve duyarlılığı artırmak olduğunu dile getirdiler. “Projemiz görünürde küçük etkinliklerle eğlence amacı taşısa da arka planda bu eğlence ile birlikte Down sendromu hakkında sosyal farkındalık oluşturmak, destek unsurları içerisinde aile ve arkadaşlığın önemine vurgu yapmaktır. Bu projeyi yürütürken çok eğlenceli ve verimli zaman geçiriyoruz, bu özel arkadaşlarımızın hepsi birbirinden farklı yeteneklere sahipler. Bu farkı yetenekler önyargılı tutumlar nedeni ile maalesef keşfedilemeyebiliyor. Bu yetenekleri görmek ve onları tanıma fırsatı bulmak, oluşturduğumuz yeni arkadaş grubunda unutulmaz anılar yaşamamızı sağlıyor.” diyerek projeleri hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

 Öğrencilere teşekkür eden Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lale Dondurmacı,  bu tip projelerin devamını temenni ettiklerini, benzer projelere ve diğer öğrencilere de kapılarının açık olduğunu ifade etti.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!