-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  17 Ağustos Deprem Şehitleri Çiftlikköy'de anılacak   16.08.2017  
   17 Ağustos 1999 büyük Marmara Depremi’nin 18.Yıldönümünde deprem şehitleri Çiftlikköy’de mevlid ve dualarla anılacak.
   

Büyük felaketin üstünden tam 18 yıl geçtiğini fakat acımızın çok taze olduğunu dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Deprem gecesi çocuklarımız, büyüklerimiz, hatıralarımız, umutlarımız, evimiz, odalarımız enkaz altında kaldı. Deprem ülkemizin ve bölgemizin açık bir gerçeği. Bu gerçeği, aziz deprem şehitlerimizin hasreti ve acısı gibi daima aklımızda tutacağız. Depremi de, şehitlerimizi de asla unutmayacağız.” diyerek hemşehrilerini, depremde yakınlarını kaybetmiş hemşehrilerini Çiftlikköy’deki mevlid ve toplu duaya davet etti.

Başkan Silpagar’ın 17 Ağustos Marmara Depremi Anma Programı açıklaması şöyle:

“Deprem gecesi çocuklarımız, büyüklerimiz, hatıralarımız, umutlarımız, evimiz, odalarımız enkaz altında kaldı. Deprem ülkemizin ve bölgemizin açık bir gerçeği. Bu gerçeği, aziz deprem şehitlerimizin hasreti ve acısı gibi daima aklımızda tutacağız. Depremi de, şehitlerimizi de asla unutmayacağız.

1999 Marmara depremi sırasında ve sonrasında, arama kurtarma, sağlık ve özellikle iletişim altyapısında yaşadığımız çaresizlik, koordinasyonsuzluk, bütçesizlik, eksiklik ve hatalardan, şehirlerimizin imarı konusunda yapılması gerekenlerden büyük dersler aldık. Türkiye, Marmara Depreminden hemen sonra Yeni Türkiye yolunda hem siyaset hem de ekonomide ciddi kararlar aldı ve daha doğru yönetilmek, daha daha güçlü olmak gerektiğini anladı. Bugün devletimiz, Başbakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, yerel yönetimlerimiz, AFAD ve Kızılay başta olmak üzere, bütün ilgili kurumlarıyla1999 şartlarıyla kıyaslanması mümkün olmayan bir yerdedir. Bu gelişmenin kıymetini bilerek depreme karşı duyarlı olmayı sürdürmeliyiz. Deprem elbette doğal bir gerçek. Bizim üstümüze düşen depremleri en az hasarla ve mümkünse hiç can kaybı vermeden atlatabilmektir.

17 Ağustos deprem şehitlerimizin hatıraları ve hasretleri daima kalbimizdedir. Asrın felaketinde son nefeslerini veren şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin yakınlarına bir kere daha taziyelerimizi sunuyoruz.

Tüm halkımızı deprem şehitlerimizin aziz hatıralarını yad etmek üzere, 16 Ağustos günü akşam namazından sonra, Sahil Mahallesi Hacı Mehmet Bakay Camisindeki anma programında buluşmaya, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif sonrasında hep birlikte deprem şehitlerimiz için toplu dua etmeye davet ediyorum.”

Çiftlikköy, asrın felaketi 17 Ağustos 1999 büyük Marmara Depreminde en fazla kayıp veren yerlerden biri olmuş, Çiftlikköy sahilinde bulunan sitelerde yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti.  

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!