-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Kültür Sanat
  Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği 7. yılını kutladı   20.05.2017  
   Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan ve yönetim kurulunun ev sahipliğini yaptığı gece, Yalova’daki Kafkasların yanı sıra çevre illerden gelen Kafkas dernekleri temsilcilerini de bir araya getirdi.
   

Sunucu ve sanatçı İshak Akbay’ın sunumu ve şarkılarıyla renklenen gecede, akordiyon kurs Hocası Mehmet Özbay’ın müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dans hocası Keti Mtskeradze ve Murat Sadioğlu’nun önderliğinde Eliya Dans ekibi; Selam dansı, Dağıstanlı kızların dansı, İnguş dansı, Gandagan dansı, Dağlıların dansı, Simd dansı, Apsuva dansı, Kılıç dansı ve İkinci Bahar yetişkin grubunun dansları izleyicilere adeta bir şölen yaşattı. Kafkas kültürünün en güzel dans oyunlarının sunulduğu gecede, dansçılar kostümleriyle, müzisyenlerse Kafkas ezgileriyle davetlilere güzel anlar yaşattı. Çekilişlerin yapıldığı gecede davetlilere çeşitli hediyeler verildi.

“AMACIMIZ KAFKAS KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK”
Dernek Başkanı Murat Erdoğan yaptığı konuşmada, “Yedinci yılımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza ve hemşerilerimize Çiftlikköy Kafkas ailesi olarak teşekkür ederim. Derneğimiz Kafkas kültürünü yaşatmak için kurulmuş olup amacı Kafkas kültürünü aktarmak ve yaşatmaktır. Tüm hemşerilerimizden derneğimize ve kültürümüze sahip çıkması ve yaşatmasını temenni ediyoruz. Derneğimiz çocuk grubu, gençler grubu, İkinci bahar dans gruplarından oluşmaktadır. Faaliyetlerimiz arasında müzik, dil kursları ve diğer kurslarımız bulunmaktadır. Çeşitli illerde ve yurtdışında yapılan festival ve organizasyonlara katılmaktayız. Verdiği katkılardan dolayı Sayın Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a ve bu zor ve meşakkatli yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarına, katkılarını derneğimizden esirgemeyen tüm hemşerilerimize, yöneticilerimize, yönetimde olmadığı halde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BAŞKAN SİLPAGAR’A ONURSAL BAŞKANLIK
Konuşmaların ardından Kafkas Derneği Başkanı Murat Erdoğan tarafından Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a Çiftlikköy Kültür onursal başkan plaketi takdim edildi. Başkan Silpagar ise Altan Kültür Merkezi sahibi Nuri Altan’a onursal üyelik plaketi verdi. Ayrıca Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’nde emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.
 

GECEYE YOĞUN KATILIM VARDI
Özdilek, Bahçeşehir Koleji, Altan Kültür Merkezi sponsorluğunda gerçekleştirilen programa Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürü Zekeriya Yayla, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Çiftlikköy Kırım Türkleri Derneği Başkanı Zeki Ertürk, Eskişehir Kuzey Kafkas Malkar Derneği Başkanı Musa Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, köy muhtarları ile çeşitli illerden dernek başkanları katıldı.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!