-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 02 Mayıs 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de 19 Mayıs heyecanı yaşandı   19.05.2017  
   19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çiftlikköy’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutan Hv. Tabip Yarbay Oğuz Okul, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçe protokolü, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kutlamalar, 23 Nisan Meydanı’nda yapıldı.
   

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Şahinal, “19 Mayıs’ta kazanılan bu zafer Atatürk’ün Türk Gençliğine bir armağanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençlerine o kadar güvendi ki, kurduğu cumhuriyetini sizlere emanet etti. Sizlerin de bu emaneti koruyabilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağınızı biliyordu” diye konuştu.

Gençlik adına konuşmayı ise Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Enes Fatih Taştan yaptı. Günün anlamını belirten şiirlerin okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür Ortaokulu Halkoyunları ekibi, Trabzon yöresi oyunlarını sahneledi. Sonrasında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve akabinde gençliğin Atatürk’e cevabı, tüm öğrenciler tarafından hep bir ağızdan okundu.

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği ekibinin sahnelediği Kafkas oyunları ise gösterilerin en renkli bölümleri arasında yer aldı. Gandagan, Simd dansı, İnguş dansı gibi Kafkas danslarından örnekler sunan ekip, izleyenlerden büyük alkış aldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çiftlikköy okullarındaki öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ise Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutan Vk. Hv. Tabip Yarbay Oğuz Okul, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar verdi. Çiftlikköy’de kamu kurumları arasında yapılan voleybol turnuvasında şampiyon olan Çiftlikköy Belediyesi takımı adına Bilal Naser’e ödülü Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut tarafından verildi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, yarışmalarda erkek atletizmde üçüncü olan Ufuk Karatay ve dördüncü olan Esat Baltacı, bayanlar atletizmde üçüncü olan Neslihan Temel ve dördüncü olan Elanur Aydemir, kompozisyonda Özgecan Büyük ve İlçe Milli Eğitim Voleybol takımına ödüllerini takdim etti. Çiftlikköy Belediyespor Karate Takımı’nın kata ve kumite gösterileri sonrasında Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Grubu’nun konseriyle kutlamalar sona erdi.

BAŞKAN SİLPAGAR’IN MESAJI

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 19 Mayıs’ın Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi meşalesinin yandığı gün olarak büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, “Gazi Mustafa Kemal’in gençlerimize bayram olarak bıraktığı bu anlamlı günde, geleceğimiz olan gençlerimize güvenimiz tamdır. Tüm gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!