-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de coşkulu 23 Nisan   26.04.2017  
   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çiftlikköy’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Hava muhalefeti dolayısıyla Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yapılan etkinliklere Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar oğlu Alperen’le birlikte katılırken, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutanı Pilot Albay Zeki Koltukoğlu, İlçe Jandarma Alay Komutanı Erkan Sağındık, İlçe Emniyet Müdürü Zekai Tunç, ilçe protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
   

“DEVLETİMİZİ KURANLARI ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, “Bugün toprakları yağmalanan bir ulusun, düşmanları atmak için and içtiği bir gündür. Bugün o acılı günlerin, o sefaletin ardından ilelebet payidar kalacak devletimizi kuranları şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına 6 sene kala bu meydanlardayız. Tarihin bu gündönümü çağında, birliğimizi, dirliğimizi, saadetimiz çekemeyen şer güçler, yine memleket semalarının berrak görünümünü bozmak için hain planlar kurmaktadır. Vakit akılla, ahlakla, adapla, sağduyuyla, vicdanla, adaletle, birlik ve beraberlikle muasır medeniyet sürecini aşma vaktidir. Bayramınızı bu duygularla tebrik eder, dünya durdukça yepyeni meydanlarda, bu bayramların yepyeni umutlarla bizi ecdad kabul eden nice nesiller tarafından coşkuyla kutlanmasını Yüce Allah’tan diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ GÖSTERİLER

Öğrenciler tarafından bayram şiirlerinin okunmasının ardından ‘Türkiyem’ adlı müzikal ront gösterisi alkış toplarken,15 Temmuz temalı jimnastik gösterisinde ortaokul öğrencilerinin sergilediği performans salonu coşturdu. Çiftlikköy Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan, Ruhsar Aksoy İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu mehter takımının marşları da izleyenlerin beğenisini topladı. Öğrenciler adına konuşmayı ise Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür Ortaokulu’ndan Efe Özgür gerçekleştirdi.

Ardından gerçekleşen ödül töreninde, ‘23 Nisan Çocukların Kardeşliği’ temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutanı Pilot Albay Koltukoğlu ve Başkan Silpagar tarafından takdim edildi. Etkinlikler, Sultaniye Şehit Baçerettin Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi’nin Karadeniz yöresi oyunlarını sergilemesiyle sona erdi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, bayram dolayısıyla yayınladığı mesajda; “Çocuklar sizlerin, Türkiye’yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize; ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!