-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Diğer
  Çiftlikköy’de ölçü tartı aletlerinin kontrolü yapıldı   26.04.2017  
   Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce Kapalı Pazaryeri’nde bulunan ölçüm tartı aletlerinin muayene, damga ve kontrolleri yapıldı.
   

Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki Ölçüler ve Ayar Memurluğu tarafından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nda belirtilen hükümlere göre Kapalı Pazaryeri’nde bulunan ölçüm tartı aletlerinin periyodik muayene damga ve kontrolleri yapıldı. Kapalı Pazaryeri’nde bulunan tüm elektronik ve normal terazilerin mühürleri ve doğru tartıp tartmadıkları kontrol edildi.

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 9.maddesinde ticari amaçla kullanılan ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin iki yılda bir yaptırılmasının zorunlu olduğunu belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, bu kapsamda muayene süreleri dolmuş ölçü aletlerinin kontrollerinin yapılarak, yasal olarak damgalandığını belirtti.

Başkan Silpagar, “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde alışverişlerini yapmaları, esnafın ise ürünlerin gramajından emin olmaları için ölçü ve tartı aleti kullanan esnafa yönelik denetimlerimizi periyodik olarak devam edecek” diye konuştu.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!