-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Siyaset
  AK Parti Çiftlikköy Teşkilatı referandum startını verdi   01.03.2017  
   AK Parti Çiftlikköy İlçe Teşkilatı, yeni anayasa ve referandum için tarih belirlemesinin ardından çalışmalara başladı.
   

AK Parti İlçe Başkanı Feridun Ünlü, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Harun Çetintürk, parti yönetim kurulu, gençlik kolları ve kadın kollarının katılımıyla ilçe başkanlığında bir araya gelen partililer, Çiftlikköy olarak referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını ve bu kapsamda ilçede çalışmalarına start verdiklerini basın toplantısı gerçekleştirerek açıkladılar.

AK Parti Çiftlikköy Seçim Kurulu Başkanı Harun Çetintürk yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Ankara’da başlatmış olduğu referandum için verilen starttan sonra kendilerinin de Çiftlikköy teşkilatı olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.  2 aydan kısa bir zaman içinde tüm Çiftlikköy halkına neden EVET denilmesi gerektiğini anlatacaklarını ifade eden Çetintürk, EVET denildiği takdirde bu ülkeye neler kazandırılacağını madde madde açıkladı.

Neden ‘EVET’..

Çetintürk basın toplantısında şu ifadelere yer verdi: “Kalıcı siyasi istikrar ile seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. Hızlı ve etkili yönetim ile ekonomik büyüme refah ve kalkınmanın garantisi olacak. Hızlı karar alan hızlı icraat ve reform yapan etkin bir yönetim modeli olacak. Bürokrasi azalacak büyüme hızlanacak. Güçlü yasama güçlü icraat ile vesayet rejimi tamamen tasfiye edilecek. Yasama ve yürütme güçlenecek yani devletin gerçek sahibi millet olacak yönetimde çifte başlılık ortadan kalkacak. Güçlü hükümet huzurun güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi terörle mücadelemize güç katacak. İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacaklar. Meclis asli işi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümet millet adına denetlenecek. Meclis Cumhurbaşkanı ve kabinesini denetleyecek, kanun yapımında meclis iradesi halkın olacak. Cumhurbaşkanı %50’nin üzerinde oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birliktelik artacak. Kutuplaşma azalacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarih olacak. Güçlü hükümet sistemi ülkemizi bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükseltecek. Uluslararası işbirliği ve terörle mücadele imkanları genişleyecek. Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olmak konusunda elimiz güçlenecek. Sorun çözen bir ülke olacak bölgede etkinliğimiz artacak. Milletvekili seçilme yaşı 25’den 18’e inecek ve geçlerle siyaset hareketlenecek gençler siyasi tecrübe sahibi olacak. Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkacak. Bu sayede siyasette daha fazla temsil imkanı sağlanacak.”

Gerçekleştirilecek referandumun önemine dikkat çeken Çetintürk, “Bu memlekette 15 Temmuz’lar olmasın, devalüasyonlar olmasın, istikrarsızlıklar olmasın istiyorsak, bu referandumda güçlü bir EVET diyeceğiz. Vatandaşlarımıza da neden EVET dememiz gerektiğini anlatacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Silpagar: “Ülkemizin geleceği için evet diyoruz”..

Toplantıda referandum sürecinde yapılacak çalışmalar ile yeni Anayasa hakkında partililerle görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise, “Çiftlikköy halkı olarak yeni anayasaya için EVET oyu kullanacağız. Cumhurbaşkanımız yalnız değil, arkasında bizler varız. Yapılacak olan referandum ile halk kendisine gerekli desteği bir kez daha verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkeye yapılan ve devam eden yatırımların durmaması, sosyal ve kültürel kazanımların devamlılığının sürdürülmesi adına çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 15 Temmuz sürecinden sonra yaşanan olaylar yeni anayasanın bir an önce yapılması ve çift başlılığı ortadan kaldırmak adına daha özgür bir Türkiye için çalışacağız. Ülkemizin geleceği için, tek bayrak, tek millet için, yeni nesiller için ve istikrar için “evet” diyoruz “ dedi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!