-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  OSB Arazileri El mi Değiştiriyor?   16.04.2015  
   Yalova GİOSB çalışmalarında Resmi makamların yasal görevlerini yerine getirmeleri veya süreci uzatma çabaları devam ediyor.
   

Büyük emekle kurulmuş ve kamu yararı kararı verilerek arazi kamulaştırma çalışmaları başlatılmış olan Yalova GİOSB arazileri üzerinde yeni bir takım oyunlar oynanıyor.

Yalova’nın, 1/25000lik Çevre Planı’nda, GİOSB arazileri olarak işlenmiş ve Bakanlıkça sınırları kesinleştirilmiş arazilerin, kamulaştırılmasını engelleyen yeni yeni tezgahlar yapılıyor. Bu yanlış tutumlar, Yalova GİOSB kuruluşunda görevli ve yetkili her kişinin kamuoyu önünde sorumlu olduğu gerçeği unutulmamalı.

  Birçok basın organında, çalışmalarda yetkililerin yasaları uygulanmadığı belirtilen OSB‘nin bu kadar mesafe katedilmişken, görevlerini yerine getirmeyen yetkililer, yasalar çerçevesinde hesap vermekten kurtulamayacakları görülüyor.

  Sanayide öngörülen hedeflere ulaşmak için girişimcinin önü açılmalıyken, basın organlarında belirtilen büyük meblağların, kimlerin cebine gireceği, yaklaşan seçimler öncesi kamuoyu önünde sorgulanmaya başlandı.

  Kamuoyu ilgililerin görev ve çalışmalarını vakti geldiğinde değerlendirecek.

Arazi kamulaştırma aşamasında Tapu idareleri, kamulaştırma çalışmalarında yasa ve yönetmenliklerin uygulanmasına dikkat etmeliler.

Kuruluşları tamamlanan OSB arazilerinin, el değiştirdiği iddiaları da söz konusu.  Yeni oyunlar, yeni RANT gelirleri yine gündemde.

Artık, hatalar zincirinin uzamasına ülkenin tahammülü kalmadı. 

 

Haber: Ayhan Polat

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!