-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Spor
  Çiftlikkköy'de Bayan Kasparovların mücadelesi nefes kesti   21.02.2017  
   17-18-19 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen Yalova Bayanlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası Yalova Özdilek Alışveriş Merkezinde gerçekleştirildi.
   

2017 Yalova Bayanlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'la Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'ın açılış hamleleriyle başladı. Özdilek AVM'de yapılan turnuvada geleceğin bayan Kasparov'ları olmaya aday 77 sporcu kozlarını paylaştı.

Çiftlikköy'ün milli sporcuları Başkan Silpagar'la

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği'nin organize ettiği turnuva 3 gün sürdü. İsviçre sistemine göre 7 tur üzerinden yapılan turnuvada milli sporcular da yer aldı. Çiftlikköy'ün milli bayan satranç oyuncuları 14 yaşındaki İrem Serdil Meyrani, 12 yaşındaki Gülce Nehir Kara ve 7 yaşındaki Ecrin Avcı, turnuva öncesinde Başkan Silpagar'la bir araya geldi.

Silpagar, "Satranç zeki sporcular yetiştiren bir branş"

Turnuvanın açılış maçında ilk hamleleri Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan birlikte yaptı. Birbirlerine sembolik olarak rakip olan Başkan Silpagar ve Kaplan, ilk hamleleri yaptıktan sonra oyunculardan diğer hamleler için taktik almayı ihmal etmedi. Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Silpagar, "Satranç, zeki, çevik ve ahlaklı sporcuların yetiştiği bir branş. Satranç oynayan bu genç kardeşlerimiz de böyleler. Turnuvaya katılan oyuncularımıza bakınca bunu görüyorum. Hepinize başarılar diliyorum, satrancı tercih ettiğiniz için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Turnuva şampiyonu Yalova'yı temsil edecek

FİDE satranç kurallarının geçerli olduğu turnuvanın birincisi Selina Demirağa Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası'nda Yalova'yı temsil etmeye hak kazandı. Turnuvada ilk 3 dereceyi elde eden sporcular kupa, ilk 10'da yer alanlara ve UKD'si olmayan en başarılı bayan sporcuya madalya verildi.

Ödüller Özdilek’ten

Sosyal faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyen Özdilek, Satranç Turnuvası’nda sporcuları yalnız bırakmadı. Her yaşta bireyin zihinsel gelişimine katkı sağlayan satranç sporu, Yalova Bayanlar Turnuvası ile Özdilek’te yetenekler konuştu. Türkiye’nin en kalabalık il birinciliği olan 74 sporcunun yarıştığı turnuva, 17 Şubat tarihinde başladı ve 3 gün boyunca devam etti. Turnuva sonunda en yüksek puanı yapan 3 sporcuya Özdilek tarafından tebrik edilerek ödülleri takdim edildi. Birinci sporcu Selina Demirağ’a  300 TL, ikinci sporcu Azra Koç’a 200 TL, üçüncü olan sporcu Yaren Budak’a  100 TL hediye çekleri verildi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!