-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Boşnak öğrenciler Başkan Silpagar’ın konuğu oldu   06.02.2017  
   Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, kardeş Okul Projesi kapsamında ülkemize gelen LukavacGrad Ortaokulu heyetini konuk etti.
   

 Misafir öğrencilere Müslüman Bosna’nın, Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Silpagar, Bosna’nın büyük lideri Aliyaİzzetbegoviç’in mücadelesinin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Bosna Hersek’in Tuzla Kantonu Lukavac kentinden gelen Boşnak öğrenciler, 4 gün boyunca Çiftlikköy’ün konuğu oldu. Çiftlikköy Şehit Abdulhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu ve Çiftlikköy Belediyesi tarafından misafir edilen 27 kişilik heyette LukavacGrad Ortaokulu Müdiresi AlimaAvdic de yer aldı.

Silpagar, “İzzetbegoviç tüm dünyaya örnek bir liderdir”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir ve Çiftlikköy Şehit Abdulhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Akpınar’ın da yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Silpagar, “Bosna’dan gelen misafir öğrencilerimizi Çiftlikköyümüzde ağırladık. Boşnak öğrencilere örnek aldığımız bilge lider Aliye İzzetbegoviç’in, “İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir” sözünü makamımızın düsturu olarak benimsediğimizi anlattık. Türk’ün Balkanlardaki kalesi Bosna’ya selam ve sevgilerimizi ilettik. Çiftlikköy Belediyesi olarak konuk ekibin en iyi şekilde ağırlanması için elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Yurt dışındaki ülkelerle olan kardeş okul projelerinin geliştirilerek devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sonrasında Başkan Silpagar’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir’e, LukavacGrad Ortaokulu Müdiresi AlimaAvdic tarafından Bosna’nın tarihi ve kültürel mirasını simgeleyen hediyeler verilirken, Başkan Silpagar da tüm heyete hediyeler takdim etti.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!